Baba Ganoush

En kremet, syrlig røre med et hint av hvitløk. Den får deg rett og slett til å komme tilbake etter mer. Hva mer kan du be om?

Ingredienser

1 middels stor aubergine, skyllet
1 sitron, presset med saft
60 ml usøtet gresk yoghurt
60 ml kopp tahini
1 ss, 1 ts ekstra jomfruolivenolje + mer til pynt
1/4 ts havsalt
1 hvitløkshode
1 ts røkt paprikapulver
1 ss persille, hakket

Gå frem på følgende måte

  1. Stikk rotisseriehåndtaket på langs gjennom auberginen, og fest det med de to gaflene.
  2. Legg hvitløkshodet på et stykke aluminiumsfolie, og drypp over litt olivenolje og en klype salt. Pakk folien rundt hvitløkshodet, og legg det deretter på Air Stand-tilbehøret.
  3. Plasser risten/luftstativet med hvitløken i Fritaire, og sett deretter inn rotisseriehåndtaket med auberginen.
  4. Stek auberginen og hvitløken på 200 °C i 30 minutter, eller til de er myke.
  5. Ta auberginen og hvitløken ut av Fritaire, og la den avkjøles i minst 15 minutter.
  6. Skrell auberginen og ha fruktkjøttet i en kjøkkenmaskin.
  7. Press hvitløkshodet i en kjøkkenmaskin eller blender, og tilsett tahini, sitronsaft, salt, 1 ss olivenolje og 1 ts røkt paprikapulver. Kjør til en jevn masse.
  8. Drypp resten av olivenoljen over baba ganoushen og dryss over hakket persille.
  9. Server med ristet flatbrød og friske grønnsaker.