En kremet, syrlig røre med et hint av hvitløk. Den får deg rett og slett til å komme tilbake etter mer. Hva mer kan du be om?
Ingredienser
1 middels stor aubergine, skyllet
1 sitron, presset med saft
60 ml usøtet gresk yoghurt
60 ml kopp tahini
1 ss, 1 ts ekstra jomfruolivenolje + mer til pynt
1/4 ts havsalt
1 hvitløkshode
1 ts røkt paprikapulver
1 ss persille, hakket
Gå frem på følgende måte
- Stikk rotisseriehåndtaket på langs gjennom auberginen, og fest det med de to gaflene.
- Legg hvitløkshodet på et stykke aluminiumsfolie, og drypp over litt olivenolje og en klype salt. Pakk folien rundt hvitløkshodet, og legg det deretter på Air Stand-tilbehøret.
- Plasser risten/luftstativet med hvitløken i Fritaire, og sett deretter inn rotisseriehåndtaket med auberginen.
- Stek auberginen og hvitløken på 200 °C i 30 minutter, eller til de er myke.
- Ta auberginen og hvitløken ut av Fritaire, og la den avkjøles i minst 15 minutter.
- Skrell auberginen og ha fruktkjøttet i en kjøkkenmaskin.
- Press hvitløkshodet i en kjøkkenmaskin eller blender, og tilsett tahini, sitronsaft, salt, 1 ss olivenolje og 1 ts røkt paprikapulver. Kjør til en jevn masse.
- Drypp resten av olivenoljen over baba ganoushen og dryss over hakket persille.
- Server med ristet flatbrød og friske grønnsaker.