Denne blåbær- og havrekaken er like god til frokost som til mellommåltid!
Ingredienser
- 2,5 dl havregryn
- 1/2 ts kanel
- 1/2 ts vaniljeekstrakt
- 1 stort egg, sammenpisket
- 1 liten moden banan, moset
- 80 ml melk
- 1/4 ts bakepulver
- 2 ss honning
- en klype salt
- 2 ss smeltet smør, pluss mer til å smøre formen med
- 1 dl friske blåbær
- Gresk yoghurt, til servering
- Lønnesirup, pynt
Gå frem på følgende måte
- Sett Fritaire på 175 °C, og smør en form med smør.
- Tilsett havregryn, kanel, vaniljeekstrakt, egg, melk, bakepulver, honning, salt og smeltet smør i en middels stor bolle.
- Rør blandingen med en gaffel eller visp til den er godt blandet.
- Bruk en silikonspatel til å brette de friske bærene inn i blandingen. Hell deretter blandingen i den klargjorte formen. Dryss over de resterende bærene.
- Stekes i 20 minutter eller til den er stivnet.
- Server umiddelbart og topp med en klatt yoghurt og en klatt lønnesirup.