Rosa sukkerkaker er perfekte å lage til Valentinsdagen!
Ingredienser
4,75 dl hvetemel 1,8 dl usaltet smør, romtemperert 1/8 ts fint havsalt 1,25 dl + 3 ss melis 1 egg, romtemperert 1 ss sitronskall Rosa karamellfarge
Gå frem på følgende måte
- Pisk smør og sukker lyst og luftig med en elektrisk visp.
- Tilsett egg, salt og sitronskall, og pisk på høy hastighet til alt er blandet.
- Tilsett melet i de våte ingrediensene og bland på lav hastighet til alt er blandet.
- Tilsett rosa karamellfarge om ønskelig.
- Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst 1 time.
- Legg deigen mellom to stykker bakepapir og kjevle den ut til 5-6 mm tykkelse med en kjevle. Still til avkjøling i 30 minutter.
- Bruk en hjerteformet kakeform til å skjære ut kakene. Ta ut ekstra rester og rull ut på nytt for å lage flere kaker.
- La kakene stå i kjøleskapet i 20 minutter for å unngå at de mister formen.
- Legg kakene på et Fritaire-brett kledd med bakepapir (det kan hende du må bake kakene i flere omganger).
- Stekes ved 160 °C i 7 minutter. La avkjøle i 5 minutter.