Rosa sukkerkaker

Rosa sukkerkaker er perfekte å lage til Valentinsdagen!

Ingredienser

4,75 dl hvetemel 1,8 dl usaltet smør, romtemperert 1/8 ts fint havsalt 1,25 dl + 3 ss melis 1 egg, romtemperert 1 ss sitronskall Rosa karamellfarge

Gå frem på følgende måte

  1. Pisk smør og sukker lyst og luftig med en elektrisk visp.
  2. Tilsett egg, salt og sitronskall, og pisk på høy hastighet til alt er blandet.
  3. Tilsett melet i de våte ingrediensene og bland på lav hastighet til alt er blandet.
  4. Tilsett rosa karamellfarge om ønskelig.
  5. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst 1 time.
  6. Legg deigen mellom to stykker bakepapir og kjevle den ut til 5-6 mm tykkelse med en kjevle. Still til avkjøling i 30 minutter.
  7. Bruk en hjerteformet kakeform til å skjære ut kakene. Ta ut ekstra rester og rull ut på nytt for å lage flere kaker.
  8. La kakene stå i kjøleskapet i 20 minutter for å unngå at de mister formen.
  9. Legg kakene på et Fritaire-brett kledd med bakepapir (det kan hende du må bake kakene i flere omganger).
  10. Stekes ved 160 °C i 7 minutter. La avkjøle i 5 minutter.