Rotisseriekylling

Prøv rotisseriekylling – unn deg selv og familien denne appetittvekkende og saftige kyllingoppskriften.

Ingredienser

1,5 kg hel kylling 3 ss smør, smeltet 1/2 ts røkt paprikapulver

1/2 ts hvitløkspulver
1/2 ts løkpulver
1/4 ts chilipulver 1 ss tørket oregano 1/2 ts sort pepper salt og pepper etter smak 3/4 kvister fersk rosmarin 3/4 kvister fersk timian Tørk kyllingen tørr med litt kjøkkenpapir. Bland smør, krydder, tørket oregano og salt i en liten bolle.
Pensle krydderblandingen over kyllingen og legg de friske urtene inni kyllingen. Spidd kyllingen, og spidd deretter spydskaftet på langs og på midten.
Skyv gaflene på skaftene fra hver ende til kyllingen, og lås dem på plass med skruene.

Sett kyllingen med rotisserieskaftet inn i Fritaire og monter rotisserimotoren. Start rotisserimotoren og stek kyllingen ved 175 °C i 1 time eller til kyllingen når en temperatur på 75 grader. Når kyllingen er ferdig, tar du den av spydet og lar den hvile i 10 minutter før du skjærer den opp.