Nyt disse godbitene til frokost i helgen (eller bak og frys ned for å ha hele uken).
Ingredienser (6 stykker)
3 dl hvetemel
2 1/8 ts bakepulver
En klype salt
Skall av en halv sitron
3 ss 1 ts smør, romtemperatur
1/2 ts rosevann (valgfritt)
3 ss strøsukker
60 ml + 1 1/4 ts standardmelk, pluss
mer for børsting
0,5 dl avskallede, usaltede pistasjenøtter
Gå frem på følgende måte
- Still inn Fritaire på 160 °C, og dekk Fritaire Air Stand med
bakepapir. - Sikt melet sammen med bakepulveret i en stor bolle.
- Ha sukker og revet sitronskall i en liten bolle. Bruk hendene til å gni sukker og sitronskall sammen i 2-3
minutter. Dette vil forsterke smaken på sconesene dine. - Tilsett sukkerblandingen i bollen med melet og bland godt.
- Tilsett smøret i bollen med de andre tørre ingrediensene og bland det sammen med fingertuppene til det har konsistens som brødsmuler.
- Bland melken med rosevannet (hvis du bruker det). Lag en fordypning i midten av melblandingen og tilsett melken.
- Tilsett pistasjnøttene og rør med en gummispatel til det begynner å danne seg en myk deig. Bland deigen forsiktig sammen med hendene og form en ball. Motstå fristelsen til å overarbeide deigen.
- Legg deigen på et lett melet underlag og trykk den ut til en flat firkant som er ca. 2 cm tykk.
- Skjær ut fire scones med en rund utstikker på 6,5 cm, legg sconesene på Air Stand-risten og pensle sconesene med litt melk. Bruk resten av deigen til å forme ytterligere 2 scones.
- Luftstek i 25 minutter, og snu sconesene halvveis.
- La avkjøle helt på en rist og server med ditt favorittsyltetøy og mykt smør eller kremost.