Ingredienser (3-4 gyros)
4 store portobellosopper 0,5 dl ekstra jomfruolivenolje 1/2 ts tørket oregano 1 ss soyasaus
1/4 ts røkt paprikapulver
1/2 ts hvitløkspulver
3-4 pitabrød 1 stor tomat, i skiver Syltet rødløk etter smak Fersk salat Ferske persilleblader, hakket
Til tzatziki-sausen
80 ml gresk yoghurt 1/2 sitron, presset 1 babyagurk, hakket 1 fedd hvitløk, hakket 1 ss olivenolje en klype salt Pepper etter smak
Gå frem på følgende måte
- Rengjør svampen med et vått håndkle.
- Bland sammen olivenolje, oregano, soyasaus, røkt paprika og hvitløkspulver i en middels stor bolle.
- Tilsett soppen i bollen og bland til sopplokkene er helt dekket av olivenoljeblandingen.
- Monter rotisseritilbehøret og tre soppen på håndtaket.
- Sett spydet i Fritaire og start motoren.
- Stekes i 30 minutter ved 200 °C.
- I mellomtiden lager du tzatziki.
- Bland alle ingrediensene i en middels stor bolle. Smak til med salt og pepper.
- Når soppen er ferdig, skjærer du av noen skiver og fyller et ristet pitabrød. Topp med tomater, tzatziki, salat, syltet løk og smak til med salt og pepper.