Gyros med sopp

Ingredienser (3-4 gyros)

4 store portobellosopper 0,5 dl ekstra jomfruolivenolje 1/2 ts tørket oregano 1 ss soyasaus

1/4 ts røkt paprikapulver
1/2 ts hvitløkspulver
3-4 pitabrød 1 stor tomat, i skiver Syltet rødløk etter smak Fersk salat Ferske persilleblader, hakket


Til tzatziki-sausen

80 ml gresk yoghurt 1/2 sitron, presset 1 babyagurk, hakket 1 fedd hvitløk, hakket 1 ss olivenolje en klype salt Pepper etter smak

Gå frem på følgende måte

  1. Rengjør svampen med et vått håndkle.
  2. Bland sammen olivenolje, oregano, soyasaus, røkt paprika og hvitløkspulver i en middels stor bolle.
  3. Tilsett soppen i bollen og bland til sopplokkene er helt dekket av olivenoljeblandingen.
  4. Monter rotisseritilbehøret og tre soppen på håndtaket.
  5. Sett spydet i Fritaire og start motoren.
  6. Stekes i 30 minutter ved 200 °C.
  7. I mellomtiden lager du tzatziki.
  8. Bland alle ingrediensene i en middels stor bolle. Smak til med salt og pepper.
  9. Når soppen er ferdig, skjærer du av noen skiver og fyller et ristet pitabrød. Topp med tomater, tzatziki, salat, syltet løk og smak til med salt og pepper.