Hjemmelaget versjon av det klassiske sjokoladesmøret. Hasselnøttsmør i Air Fryer!
Ingredienser
2,5 dl rå hasselnøtter 1/4 ts vaniljeekstrakt 3 ss kakao 5 ss melis
En klype salt
2 ss solsikkeolje, eller annen nøytral matolje 2 ss kaldt smør, i terninger
Gå frem på følgende måte
1. Legg hasselnøttene i Fritaire-kurven, sett på rotisseriemotoren og rist dem i Fritaire Air Fryer på 200 °C i 10 minutter eller til de har fått farge og dufter godt. 2. Ta dem ut av kurven og pakk dem inn i et rent kjøkkenhåndkle og la dem hvile i 1 minutt eller til de er trygge å ta på.3. Gni nøttene inn i håndkleet til det løse skallet løsner. 4. Legg hasselnøttene i en kjøkkenmaskin eller blender og kjør til de begynner å bli til en krem. 5. Tilsett sukker, salt og kakao, og kjør til det er godt blandet. 6. Tilsett vanilje, melk og olje. 7. Tilsett smør og kjør til det er godt blandet. 8. Hell hasselnøttsmøret over i et sterilisert glass og oppbevar det i kjøleskapet i maks 7-9 dager.