Piff opp helgefrokosten med denne oppskriften på hash browns.
Ingredienser
4 mellomstore Yukon gold eller russet poteter, strimlet
1 stort egg 0,8 dl cheddarost, revet 1/4 ts røkt paprika 2 ss maizena eller mannagryn
1/2 ts hvitløkspulver
1/2 ts løkpulver
1/2 ts fint havsalt En klype svart pepper 2 ss matolje Ekstra jomfruolivenolje
Gå frem på følgende måte
- Legg potetstrimler i en bolle med kaldt vann og sett dem til side i minst 5 minutter.
- Skyll deretter potetene til vannet er klart, la dem renne av og press dem tørre.
- Stek potetene på middels varme i matolje i ca. 10 minutter.
Slå av varmen og la dem avkjøles i noen minutter. - Legg strimlene i en bolle og bland inn cheddarost, salt, hvitløkspulver, løkpulver, maizena og 1 egg til alt er blandet sammen.
- Del hash brown-blandingen i 4 karbonader, og legg dem i fryseren i minst 10 minutter.
- Pensle biffene med ekstra jomfruolivenolje og legg dem på Air Stand-risten med bakepapir.
- Stek biffene ved 200 °C i 25-30 minutter til de er gyllenbrune, og snu dem halvveis i stekingen.
Server med avokado og egg.