Hash Brown avokado toasts

Piff opp helgefrokosten med denne oppskriften på hash browns.

Ingredienser

4 mellomstore Yukon gold eller russet poteter, strimlet
1 stort egg 0,8 dl cheddarost, revet 1/4 ts røkt paprika 2 ss maizena eller mannagryn

1/2 ts hvitløkspulver
1/2 ts løkpulver
1/2 ts fint havsalt En klype svart pepper 2 ss matolje Ekstra jomfruolivenolje

Gå frem på følgende måte

  1. Legg potetstrimler i en bolle med kaldt vann og sett dem til side i minst 5 minutter.
  2. Skyll deretter potetene til vannet er klart, la dem renne av og press dem tørre.
  3. Stek potetene på middels varme i matolje i ca. 10 minutter.
    Slå av varmen og la dem avkjøles i noen minutter.
  4. Legg strimlene i en bolle og bland inn cheddarost, salt, hvitløkspulver, løkpulver, maizena og 1 egg til alt er blandet sammen.
  5. Del hash brown-blandingen i 4 karbonader, og legg dem i fryseren i minst 10 minutter.
  6. Pensle biffene med ekstra jomfruolivenolje og legg dem på Air Stand-risten med bakepapir.
  7. Stek biffene ved 200 °C i 25-30 minutter til de er gyllenbrune, og snu dem halvveis i stekingen.

Server med avokado og egg.