Pommes frites med hvitløk og parmesan

Her er en enkel, men velsmakende oppskrift på pommes frites. I Fritaire Air Fryer blir de deilig sprø.

Ingredienser

3 mellomstore russet (eller idaho) poteter
2 ss ekstra jomfru olivenolje
1 ss mannagryn (valgfritt)
1 ts tørket oregano
1/2 ts løkpulver
0,8 dl usaltet smør, smeltet
2 fedd hvitløk, hakket
1 ss hakket fersk persille
Salt og pepper etter smak

Gå frem på følgende måte

Skjær potetene i 6-7 mm lange staver, legg dem i en stor bolle og dekk dem med kaldt vann. La dem stå i 30 minutter.
Skyll potetene og tørk dem med et rent håndkle.
Legg potetene i en stor bolle og drypp over olivenolje, dryss over salt, mannagryn (hvis du bruker det), tørket oregano og løkpulver. Bland rundt.
Legg potetene i kurven og luftstek ved 200 °C i 30-35 minutter, eller til pommes fritesene er gylne og sprø.
Når pommes fritesene er ferdige, legg dem i en bolle sammen med hvitløken og smelt smøret, rør til pommes fritesene er jevnt dekket.
Server og pynt med hakket persille og revet parmesan. Server med din favorittdip.