Knuste poteter

Potetmos med avokadodipp! Vil du gi enda mer smak til dette gode tilbehøret? Topp deretter hver potet med revet cheddarost og la den smelte.

Antall: 4 porter

Ingredienser

Knuste poteter:

450 g delicatapoteter
1 ss olivenolje
1/4 ts havsalt
2 ss smør, smeltet
1 ss tørket oregano
1/4 ts røkt paprikapulver
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ss mannagryn eller brødsmuler
Ferske oreganoblader til pynt

Avokadodipp:

1,2 dl rømme
1 avokado
2 ss limesaft
2 ss korianderblader, hakket
En klype havsalt

Gå frem på følgende måte

Til potetene: Bland potetene med olivenolje og salt i en stor bolle.
Luftstek potetene ved 175 °C i 20 minutter.
Mens potetene koker, bland sammen smeltet smør, tørket oregano, røkt paprikapulver og hvitløk.
Når potetene er myke, flater du hver potet forsiktig ut med bunnen av en kopp, og pensler dem deretter med den smeltede smørblandingen.
Dryss potetene med mannagryn (eller brødsmuler) for å gjøre dem ekstra sprø.
Legg potetene i Fritaire og luftstek dem i ytterligere 15 minutter ved 200 °C, eller til de er gyllenbrune.

Til avokadodippen: Ha ingrediensene til avokadodippen i en blender og kjør til den er jevn.
Server potetene med dippen og dryss over fersk oregano.