Disse kyllingvingene er så enkle å tilberede. Kombiner dem med pommes frites og din favorittsnacks. De passer også godt til stekt ris!
Antall: 2 porter
Ingredienser
Til kyllingvingene:
450 g kyllingvinger
1,5 ts bakepulver
1/2 ts hvitløkspulver
1/2 ts løkpulver
1 ts røkt paprikapulver
1/4 ts malt svart pepper
1/3 ts fint havsalt
2 ss olivenolje
Til honning- og srirachasaus
0,5 dl honning
Presset saft av en lime
1 ts eplecidereddik
3 ss sriracha
1 ss soya
2 fedd hvitløk, presset
1 ts ingefærpasta
1 ts røkt paprikapulver
1 ts malt korianderfrø
1/4 ts fint havsalt
Gå frem på følgende måte
Kyllingvinger: Still inn Fritaire på 200 °C.
Tørk kyllingen grundig med kjøkkenpapir.
Bland bakepulver, hvitløkspulver, løkpulver, paprikapulver, sort pepper, salt og olivenolje.
Bland kyllingvingene i en stor bolle med olje- og krydderblandingen.
Legg kyllingvingene i Fritaire-kurven.
Luftstek i 50 minutter.
Lag sausen: Ha alle ingrediensene til sausen i en liten kjele og la det småkoke i 10 minutter eller til sausen har tyknet. Dekk til stekeplaten med bakepapir ved hjelp av stekeplateutstyret. Ta vingene forsiktig ut av kurven og legg dem i en stor bolle. Hell sausen over. Bland grundig sammen.
Legg vingene i ett lag på risten, med kjøttsiden ned, og luftstek dem i 15 minutter, eller til sausen er karamellisert og begynner å forkulle litt.
Server umiddelbart.