Granola med tørket mango

Den perfekte måten å starte dagen på… Oppbevar granolaen i en lufttett beholder eller krukke på et kjølig og tørt sted. Hvis den oppbevares under de rette forholdene, kan denne granolaen holde seg i opptil 3 måneder.

Mengde: 4 porsjoner

Ingredienser

Til tørket mango:

1 moden mango, vasket og skrelt

Til granolaen:

2,4 dl havregryn
1,8 dl usøtet kokosflak
1,25 dl valnøtter, grovt hakkede
0,5 dl mandler, grovt hakkede
0,5 dl pistasjnøtter, avskallede, grovhakkede
0,5 dl hasselnøtter, grovhakket
0,8 dl flytende honning
0,5 dl kokosolje, smeltet
1/2 ts kanel
1/4 ts kardemomme
1/2 ts vaniljeekstrakt
1-2 ts havsalt

Ekstra topping: Kokosnøttbiter

Gå frem på følgende måte

1. For tørket mango: Bruk et mandolinjern til å skjære mangoen i tynne skiver.
2. Legg mangoskivene på risten og tørk dem ved 70 °C i 3 timer.
3. TIL GRANOLA: Når mangoen er klar, blander du sammen de andre ingrediensene (bortsett fra honning, kokosolje og vaniljeekstrakt) i en stor bolle.
4. Bland honning, kokosolje og vaniljeekstrakt i en liten bolle, og bland det deretter med innholdet i den store bollen (nøtte- og havreblandingen). Rør godt rundt.
5. Hell granolaen i Fritaire-kurven og luftstek den ved 165 °C i 15-20 minutter, til den er gyllenbrun og sprø.
6. Ta ut kurven og sett den til side, og la den avkjøles i 5-10 minutter.
7. Bland inn tørket mango og kokosbiter.
8. La granolaen avkjøles helt før servering. Den fortsetter å tørke mens den avkjøles.
9. Server med din favorittmelk.