Pasta med stekt gresskar

Oktober er her, og det samme er mange smakfulle oppskrifter for å krydre Halloween! Gjør deg klar for uhyggelige godbiter og festlige smaker som gjør denne sesongen uforglemmelig.

Ingredienser

9 dl rå gresskar i terninger (eller butternut squash) 1 liten gul løk, skåret i biter 1 hvitløkshode 1,5 ss ekstra jomfruolivenolje 2 kvister rosmarin 2 kvister timian 1/2 ts røkt paprika 1/8 ts cayennepepper (valgfritt, men anbefales på det sterkeste) 120 ml lettrømme 0,5 dl rømme 0,8 dl kremost, romtemperert 200 g penne (eller din favorittpasta) 0,8 dl revet parmesan

Gå frem på følgende måte

  1. Still inn Fritaire på 175 °C
  2. Skjær toppen av hvitløkshodet slik at en liten del av feddene kommer til syne.
  3. Legg hvitløk, løk, gresskar og rosmarin i en ildfast form, drypp over jomfruolivenolje og smak til med salt og pepper.
  4. Stek i Fritaire Air Fryer i 45 minutter eller til gresskaret er mykt.
  5. Når hvitløken er avkjølt, presser du ut feddene.
  6. Fjern rosmarinbladene fra stilken.
  7. Kok pastaen i saltet vann ca. 5-10 minutter før koketiden er ute, i henhold til anvisningene på pakken.
  8. Bland grønnsakene med fløte, rømme, kremost og krydder til en jevn og kremet saus.
  9. Før du tapper av pastaen, spar 1-2 dl av pastavannet til å tilsette i sausen hvis den er for tørr.
  10. Bland pastaen med gresskarsausen.
  11. Pynt med friske timianblader, parmesan og nykvernet pepper.