Ananas fra rotisserie er så saftig og søt at det er vanskelig å la være å spise hele selv. Det er en god dessert, men ikke bare det – hopp over vaniljeekstraktet, sukkeret og krydderet, så har du et deilig tilbehør til favorittproteinet ditt.
Antall: 6 porter
Ingredienser
1 moden ananas
Vaniljeis til å servere
Eventuelt strøssel til å pynte med
Glasur:
3 ss smør, romtemperatur
0,5 dl granulert sukker
1 ss kanel kanel
1/4 ts kardemomme (valgfritt)
1 ts vaniljeekstrakt
Gå frem på følgende måte
1. Still inn Fritaire på 200 °C. Skjær av toppen og bunnen av ananasen. Skjær bort skallet. Fjern også den harde midten av ananasen.
2. Stikk håndtaket på rotisseriet på langs gjennom ananasen og fest det.
3. Legg spydet med ananas i Fritaire, start motoren og luftstek i 45 minutter.
4. LAG GLASUREN: Bland sammen alle ingrediensene til glasuren i en liten bolle. Når ananasen er stekt, pensler du den med glasuren og
Stek i ytterligere 20 minutter, til de er karamelliserte.
5. Når ananasen er ferdig, tar du den ut av Fritaire med griperen og lar den avkjøles i minst 20 minutter.
6. Skjær ananasen i skiver og server den med en kule vaniljeis.